Travelling is serious business

Hyvää huomenta Kyoto! Kello oli melkein 10 kun heräsin, joten ehkä rakas aviomieheni oli oikeassa sittenkin: kun jaksaa tarpeeksi pitkälle sinnitellä, pääsee oikeaan rytmiin. No, ehkä asia vaatii vielä testaamista ja väitteensä validointia. :)

Aamu valkeni – ainakin klo 10 aikaan – puolipilvisenä, samanlaista harsopilveä oli eilenkin. Ilma on hiostava ja kuuma. Ei sillälailla ihanan lämmin kuin Italiassa +40C, vaan pakahduttava ja nihkeä. Johtuuko tästä vai jostakin lähestyvästä paikantamattomasta juhlapyhästä, että sekä naisilla että miehillä on näkynyt todella paljon yukatoja ja kimonoita. Kimono on silkistä tehty hieno juhlapuku, joka maksaa monta tonnia, yukata puuvillasta tehty aamutakkimainen kesäasu. Perusyukataa ei käytetä muualla kuin kotona, mutta erikseen on tehty sellaisia joissa voi näyttäytyä kaupungilla. Yritän ottaa kuvia niin asiasta saa paremman käsityksen.

Eilinen matka meni tosi hyvin, paremmin kuin osasin ajatella. Olin ennen matkaa laittanut Finnarille anomuksen käyttää pisteitä matkustusluokan upgradaamiseen, mutta sieltä ilmoitettiin että paikat on täynnä, olet jonotuslistalla. Kentällä eka vastaanottovirkailija möläytti että business-luokassa on tosi paljon tilaa, mutta että mun pitää käydä hänen kollegallaan pisteessä x tai y kysymässä mahtuuko. X oli elämänsä jo elänyt kyllästynyt tyyppi joka tiuski että ei ole pistekorotuslaisille tilaa, Y puolestaan (periksihän ei anneta ennen kuin kaikki kivet on käännetty) sanoi että olet eka jonossa, hyvältä näyttää, lähtöselvityksessä selviää. Lähtöselvityksessä selvisi että pääsen businekseen ja jäin miettimään, että oliko tää joku niksi jolla Finnair pitää tavallisen kansan poissa loungesta?

Siitä business-luokkaisesta matkustuksesta myöhemmin erikseen, mutta tykkäsin! (15 huutomerkkiä.) Euroopan 1-4h lennoilla ei varmastikaan mitään järkeä, mutta pidemmillä ah, ehdottomasti. Parasta oli kun istuimen sai melkein täysin vaakatasoon, joten jopa minä sain nukuttua vähän. Vierustoveri (ulkkarimies) näytti etäisesti tutulta, joten mysteeriksi jää josko matkustin jonkun staran kanssa – tai sitten sekin oli samanlainen perustalliainen kuin minä, joka oli lunastanut business-paikkansa pisteillä.

Japanissa tulli on aina elämys, joka kerta pelottaa että ei ole pääsyä maahan kun virkailijat ovat niin vihaisia. Kun tullista pääsee, aukeaa taivas: matkalaukut pyörii aina hihnalla valmiina. Olin sen verran selvittänyt, että Osakan steissillä on turisti-info, joka myy jotain alennushintaisia lippuja juniin. Paras diili oli ostaa ns. Kansai-passi (vrt. Turun seudun passi), jolla olisi päässyt matkustamaan alueen junissa rajattomasti 1 päivän (ei 24h, valitettavasti) ajan. Erinomainen diili, etenkin kun ottaa huomioon että matka lentokentältä Kyotoon oli kalliimpi kuin se passi. Hetken pohdin jos olisin heittänyt kamat Kyotoon kämpille ja lähtenyt kiertämään lähikaupunkeja, mutta olin aivan liian väsynyt. Ehkäpä sen passin voi ostaa joku toinen päivä, listallani kun on pari puutarhaa tämän kaupungin ulkopuolelta. Voi myös olla että paikallisjunat tulevat halvemmaksi. 

Asuntoni on pieni kuten luvattiin, mutta ihan riittävä. Otin kolme kuvaa samalta paikalta istuen, joten siitä ehkä selviää asunnon koko. :) Lisäksi eteisessä on keittiö ja eteisestä pääsee wc/kylpyhuoneeseen. Paikka on ihan perussiisti, eli suomeksi sanottuna yritän olla valittamatta. Velominatilla on sääntö “harden the fuck up” ja se on ihan hyvä tälle matkalle ohjenuoraksi.

20140603-064623-24383385.jpg

20140603-064624-24384353.jpg

20140603-064625-24385346.jpg

Kävin alkuillasta – koska J sanoi että pitää valvoa, yritin pysyä jalkeilla = valveilla – kaupungilla. Tuntui ihanan tutulta nähdä samoja kauppoja kuin 2011 reissulla, myös Kyoton metroaseman ostoskeskuksessa oli samat ihanat sekopäänimet jäljellä, tuntui kuin olisi palannut kotiin. (Samoin tuttu tunne sekin, että jokainen vaatekauppa pursuaa ihania vaatteita, jotka haluaisin ostaa kaikki – italialaiset ja japanilaiset vaatteet vaan vetoaa muhun.) Kävin katsastamassa Kennin-in -puutarhaa, mutta koska siellä rakennettiin juhlallisuuksia varten näyttämöitä (ilmeisesti Noh-draamaa), puutarha oli tavallaan kiinni, mutta ei ollut pääsymaksuakaan, eli loistava tapa päästä puutarhalevelille. 

20140603-065012-24612711.jpg

Kävin syömässä paikallisessa udon/soba-paikassa, jäin arpomaan että sainko sittenkään tilaamaani kanan sijasta possua, mutta muistin, että täällä kana on oikeata kanaa eikä suomalaista broileria. Koska tarjolla oli vain limua ja viinaa/kaljaa, valitsin viinan. Shochu remon, eli paikallista viinaa johon oli puristettu sitruunaa. Ihanaa, mutta meni päähän välittömästi.

20140603-065144-24704004.jpg

Ruokakaupan kautta kotiin: en tosin onnistunut löytämään mitään huippuaamiaiskamaa (omenat muuten maksaa 500 jeniä eli yli 4 euroa kappale…), joten etsintä jatkuu. (Tulin tänään Starbucksiin jotta saisin edes vähän leipää (ja kahvia), mutta jokapäiväiseksi ratkaisuksi tästä ei ole.)

Eilen illalla aloin kuuden jälkeen pilkkimään, kun yritin surffata ja tehdä matkasuunnitelmaa. Jaksoin sinnitellä klo 20 asti, johon mennessä olin ehtinyt yli 10 kertaa nukahtamaan istualtaan ja säpsähtämään hereille. Ilmastointia en saanut käyntiin, mutta onneksi olin niin väsynyt että nukuin 13,5h. Hyvä minä!

Nyt on taas aika jatkaa seikkailua. Käyn selvittämässä saanko puhuttua itselleni kuntosalijäsenyyden vain kuukaudeksi ja ilman liittymismaksua, anomassa pääsyä kuninkaalliseen puutarhaan (tuleville päiville) ja ostamassa kirjekuoren ja postikortin, jotta saan anottua pääsyä toiseen (yksi Japanin arvostetuimmista). Jos tänään saisi nämä tehtyä ja sen ilmastoininn kämpillä toimimaan, mitään muuta ei tarvitsekaan tehdä.

P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s