Law of Attraction in action

Tiedätkö sen laitteen Lintsillä, jossa istutaan selkä siihen korkeaan pylvääseen päin ja sitten se hitaasti hinautuu joitakin metrejä ylöspäin, ennen kuin laukaisee istujat, joiden jalat roikkuu ilmassa, täysiä ylös?

Viimeiset kaksi päivää on tuntunut samalta kuin siinä laitteessa pari metriä ilmassa odottamassa lähtölaukaisua. Kun siihen laitteeseen jonottaa, miettii miten siistiä ja tottakai mä uskallan, sitten kun siinä istuu on ‘mitä mä oon mennyt tekemään’ -fiilis ja sitten kun se lähtee ylöspäin, miettii että kuolenko mä. Tällä hetkellä oloni on sama kuin siinä missä mennään ylöspäin. Mutta jos se laite ja Kioto-reissu ovat yhtään verrannolliset, käy niin kuin siinä laitteessa: kun määränpää on saavutettu, tuntuu hyvältä ja tietää voittaneensa itsensä ja välittömästi alkaa miettiä koska pääsee uudestaan. 

Alku on aina vaikein. Kun tammikuussa aloin unelmoida ja semi-suunnitella tätä matkaa, ei ollut mitenkään varmaa, että suunnitelmalla olisi edellytyksiä toteutua. Kaikki hörhöt rakastavat ajatusta Law of Attraction:ista, minäkin, ja annoin sille tilaisuuden taas osoittaa itsensä toimivaksi. Niin monta todistetta sen puolesta on elämässäni ollut, että en voi kieltää etteikö sillä olisi merkitystä mitä toivoo ja mihin suuntaa ajatuksensa. Ala-asteella meillä oli opettaja, joka oli vahvasti uskonnollinen, joten jouduimme joka aamu laulamaan ja tanssimaan opettajan herätysliikkeen biisejä. (Näin jälkikäteen tuo kuulostaa aivopesulta, mutta sen ikäisenä ei tiennyt muusta eikä osannut kyseenalaistaa etteikö rinnakkaisluokissakin toimittaisi samoin.) Yksi biiseistä alkoi “pyydä niin paljon saat”. Se lause tulee väistämättä mieleen law of attractionista. Uskomisesta tai uskomattomuudesta riippumatta uskon siihen, että toivomalla ja pyytämällä saa paljon, minä ainakin olen saanut. 

Ainakin alkumatka on mennyt ihan hyvin ja otin jo tuntumaa siihen, miltä tuntuu syödä yksin ravintolassa. Oudolta, sanoisin. Mulla on kuitenkin eläviä todisteita siitä, että siitä sekä selviää hengissä että voi jopa nauttia – kiitos vinkeistä A, P ja K! Helsingin lentokenttä on kyllä vähän ankea kun vertaa ulkomaalaisiin, vaikka Milanoon, Amsterdamiin tai Kööpenhaminaan. Olo kyllä paranee kaukolentojen puolella kun istuu japanilaisten kanssa odottamassa boardingia. Vähän kuin olisi omiensa joukossa. :)

En ole juurikaan murehtinut sitä että jos tunnenkin itseni yksinäiseksi tai jos ei ole tekemistä. Kiitos siitä siis vanhemmilleni, että pienenä kun vinguin että ei ole tekemistä, sanottiin että keksi sitä tekemistä. Nyt osaa sitäkin arvostaa, että elämää ei ohjelmoitu valmiiksi ja ratkaisua ongelmiin ei automaattisesti ollut tyrkyllä, vaan piti itse keksiä ja löytää. Sitäpaitsi, välillä ihan jokaiselle on terveellistä tuntea yksinäisyyttä ja tylsistymistä, ei elämän (tai loman) aina tarvitse olla hauskaa. Lomaa se on sekin, että makaa sängyssä koko päivän lukien. Jos ei ole englanninkielisiä kirjoja, pitää lukea japania. Jos ei sitä osaa, voi tuijotella kattoon. 

Matka alkaa ensimmäistä askeleesta (1.6.2014 klo 11.28). Se, etten vielä tiedä millä junalla pääsen Osakan lentokentältä Kioton JR-asemalle, ei haittaa. Se selviää aikanaan ja siitä eteenpäin otan metron Gojon asemalle ja sitten olen melkein kämpillä. En tiedä mistä saan huomenna ruokaa enkä tiedä miltä se pikkuasunto näyttää, mutta hyvä tästä tulee. Asioilla on tapana järjestyä. 

20140601-162417-59057273.jpg

Ps. Update tien päältä: juuri selvisi että matkustan Osakaan business-luokassa. Taas siitä law of attractionia! Toki kyse on sinnikkyydestäkin, neljäs kerta toden sanoo. Hyvää yötä Helsinki ja hyvää huomenta Kyoto!

しやまた ja Kyotossa nähdään,

P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s