To do – list: valmistautuminen käynnissä

Kuukauden päästä olen jo perillä, jee! Nyt sitten pitää vielä aikatauluttaa asioita, jotta kaikki hommat tulee ajallaan tehdyksi. Tässä (liian pitkä) (toistaiseksi ainakin) to do -listani, joka pitäisi olla tyhjä viimeistään toukokuun lopussa. En masennu, olen aina rakastanut listoja, joista saa vetää suoritetut hommat yli.

1. HOPS:n (henkilökohtainen opintosuunnitelma, eli käytännössä kai opiskelijan tavoitelomake :)) palauttaminen, jotta voi reissussa pohdiskella graduaihetta hiljaisina hetkinä.

2. Elokuun tenttikirjojen hankkiminen valmiiksi, jotta ne odottavat kotona heinäkuussa, kun kirjasto on kiinni ja kirjoihin ei pääse käsiksi.

3. Pitäisi kirjoitella sinne majoitusliikkeeseen ja kysellä saisinko sittenkin vaihtaa sen japanilaistyylisen huoneen länsimaalaiseen. Saisin korkeamman pöydän ja tuolin. Matalia ne varmaan silti on.

4. Töiden järjestäminen sellaiselle mallille, jotta voi luottaa siihen että asiat järjestyvät myös poissaollessa. Poissaoloviesti sähköpostiin ja työnumeroon pitää muistaa laittaa ja “asiakkaita” infota poissaolosta.

5. Ihonpuhdistus: olisi ihan kiinnostavaa käydä kosmetologilla Japanissa mutta hinta on kysymysmerkki plus kun kauneus-/ihonhoitosanasto rajoittuu sanoihin kao (kasvot) ja me (silmät), on ehkä parempi hoitaa homma kotimaassa ….

6. Matkatavaralistan laatiminen, etenkin pitää muista ottaa adapteri (sähkösysteemi eri), kännykän ja kameran laturit, sanakirjat, Japanin oppikirja, lämpötilaan sopivat vaattet, kosmetiikka, olemassaolevat jenit, matkavakuutuskortti, luottokortit, passi …

7. Sähköiset laitteet: puhelin, MacAir, kamera oheislaitteineen. Muistitikku tietokoneeseen, kameraan muistikortti ja varamuistikortti, molemmat pitää tyhjentää etukäteen. Tietokoneen toimivuus tsekattava etukäteen ja kamera käytettävä liikkeessä linssinpuhdistuksessa. Jos on vinkkejä hyvästä kameraliikkeestä tätä varten, niin infoa mulle, kiitos!

8. Hyvät kävelykengät pitäisi vielä hankkia. Haaveilen ihanista uusista värikkäistä lenkkareista, mutta ostan varmaan kuitenkin tylsät mustat ballerinat.

20140505-211610.jpg
Tällaiset, yksi pari kiitos! Nipponilaisetkin arvostaa lenkkareita.

9. Lisää jenejä, käteistä tarvitaan edes kohtuullinen matkakassa. Forex kutsuu. Muistoissani palaan 1990-luvun loppuun ja ainoaan työpaikkaan, jossa on työvaatteet talon puolesta.

10. Ilmoitus ulkoministeriöön – yksinmatkustaville suositeltava juttu.

11. Lentokonelaukun speksaus: korvatulpat, viltti, parit silmälaput (ne lämmittävät japanilaiset), ristikkolehti, joku kirja, iPad, villasukat lennolle, meikinpoistoaineet ja meikit, niskatyyny. Tämä kohta on tärkeä hoitaa hyvin. Hyvin käytetty 9h30 min ei ole ihan pikkujuttu kun kyse on lentokoneessa matkustamisesta. Finnair voisi ilahduttaa upgrademalla minut business-luokkaan?

12. Check-in lennolle toukokuun lopussa.

13. Eväiden ostaminen lennolle: ruokavammaisen ei kannata luottaa lentokoneen tarjoiluihin, ainakaan pitkällä lennolla (turistiluokassa ainakaan). Proteiinipatukoita! Omenoita! Pähkinöitä! Xylitol-pastilleja! Purkkaa!

… Sitten ei muuta kuin kentälle ja koneeseen! HSL:n kuukausilipun kauden viimeinen voimassaolopäivä on 1.6., seuraavat julkiset kesäkuussa ovatkin sitten Kioton paikallisbusseja ja metro.

P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s