Shoppingu o shimasu – suosikkisostokset

Ostoksillakäyminen ei ole lempihommaani, mutta siitä huolimatta olen onnistunut ostamaan muutaman rakkaimmista tavaroistani Japanista.

Muji on tavaratalo, josta löytyy about kaikkea. Ehdoton Muji-suosikkini on ns. multicape, joka on pelastanut monesta pulasta. Multicapesta saa neuletakin korvikkeen, kaulaliinan, boleron/hihat, neuleliivin… Multicape on helppo kantaa mukana, koska pitkulaisen kankaan voi kietoa käsilaukun hihnaan ja ottaa käyttöön tarpeen vaatiessa – ja jos käsilaukku on yhtään isompi, se mahtuu sinne sisään pieneksi kääröksi käärittynä.

20140503-100052.jpg
Neljä tapaa pukea multicape. Kuva täältä. Omistan kolme multicapea: mustan, tummanharmaan ja harmaavalkoraidallisen.

20140501-190058.jpg
Tästä kuvasta saa toivottavasti paremman käsityksen eri vaihtoehdoista, muun muassa mihin kaikkeen multicape kykenee. Kuva löytyi täältä.

Japanissa osataan tehdä huippumeikkejä, enkä nyt tarkoita pelkästään Shiseidoa tai Sensaita (entinen Kanebo). Viime reissulla metsästin netistä arvioita japanilaisista meikeistä ja Fairydrops-brändin ripsiväriä kehuttiin kovasti. Sitä sitten metsästettiin reissun viimeisinä päivinä ympäri Tokiota, mutta joko sitä ei ollut, tai se oli myyty loppuun. Toki sekin voi olla osasyynä, että japanilaiset lausuvat englannin sanoja omintakeisesti, enkä ehkä osannut lausua Fairydrops-sanaa oikein kun kysyin, että “Fairydrops mascara ga arimasuka”, eli onko Fairydrops-mascaraa. No, toisena listalla oli Heroine Make -brändin ripsiväri ja niitä löytyi. Ostin yhden ja ostan muutaman lisää kun pääsen perille. Tuotetta ei kehuttu suotta, sillä se saa ripset näyttämään siltä kuin käyttäisin irtoripsiä (se on siis hyvä juttu) ja se ei sotkeudu päivän aikana niin paljon kuin mascarat yleensä. Haittapuoli on se, että sen poistamiseen tarvitaankon ihan kunnon arsenaali….

20140502-202459.jpg
Kuvassa Heroine Make -ripsiväri, kuva löytyi täältä.

(Hmm. Kun googlasin Heroine Make-mascarasta kuvaa, löytyi kuvia joissa oli ripsivärin kaverina erityinen ripsivärinpoistoaine. En ihmettele, sen verran tiukkaan se asettuu. Täytyy laittaa se Heroine Make-poistoainekin ostoslistalle!)

Kerroinkin jo aiemmin silmänlämmittimistä (ks. kirjoitus Travel arrangements), mutta pakko mainita ne tässäkin kohtaa. Mikä mainio keksintö! Olen usein piehtaroinut sängyssä klo 03 kun uni ei vaan tule. Harmi vaan, että silloin ei välttämättä tule mieleen kaivaa kaapista silmien lämmittäjiä – pitäisikin nostaa niitä pino yöpöydälle vastaisuudenvaralle…

Silmänlämmittäjät – käyttämäni tuote on viralliselta nimeltään Kao Japan MEGURISM Steam Hot Warming Eye Mask – ovat yksittäispakattuja, valmistettu mistä lie puuvillaisesta kuitumateriaalista, jonka sisällä on jotakin ainetta, joka alkaa lämmetä kun pakkauksen avaa. Lämmittimet laitetaan silmien päälle, silmien varmaankin kuuluu olla kiinni ja lämmitinsysteemissä on lenksut, jotka voi laittaa korvien ympäri, jotta systeemi pysyy paikallaan jos nukkuu. (Sitten tosin sillä paikallaanpysymisellä ei enää olekaan väliä.) Oletettavasti lämmittimiä voi käyttää ihan perusrentoutumiseen, mutta kokemukseeni perustuen väitän, että lämpö silmien päällä rauhoittaa niin paljon, että silmiä alkaa väkisinkin painaa ja uni tulee.

20140502-201524.jpg
Tässä kuvassa ruusuntuoksuinen silmienlämmitin, itse ostin kamomillaa, laventelia ja yuzua (japanilainen sitrushedelmä).

Laita viestiä jos haluat testata! Minulla on kaapissa varastoa riittävästi pärjätäkseni reissuun asti, josta tuon niitä lisää.

Lisn on Kioton ylpeys (…joten ihmettelenkin parhaillaan miksen laittanut Lisnia 28 asian listalle L:n kohdalle…). Lisn on Shoyeido-nimisen suitsukefirman sivubisnes. Oikea bisnes on 300-vuotisen perinteen velvoittamana valmistaa perinteisiä suitsukkeita Shoyeido-brändin alla, kun taas Lisn-suitsukkeet ovat moderni versio perinteestä. Jos suitsuke-sanasta tulee mieleen Intia ja mausteet, niin Lisn on kaukana siitä!

Tutustuin Lisniin (tulee sanasta ‘listen’ eli kuunnella – tuoksuja kuunnellaan, ei haistella – it makes sense, doesn’t it?) ensimmäisen kerran 2008 kun Tarkk’ampujankadulle avattiin Lisnin ainoa Japanin ulkopuolella sijaitseva liike. Kanta-asiakkaana kävin liikkeessä usein ja surin sitä kun liike pari vuotta myöhemmin suljettiin. Kun kävimme Japanissa vuonna 2011, vierailimme – vierailua voisi toki myös pyhiinvaellukseksi kutsua – tietysti sekä Kioton että Tokion liikkeissä ja mukana kotiin matkusti satoja Lisn-tikkuja. On sääli, että tähän blogiin ei saa mukaan Lisnin tuoksuja, joita rakastan: Chuckling Wool, Vernal Tapestry, Yukiyanagi, Eliza and Eric… Jos Japanissa saisi turistiviisumilla tehdä töitä (ei saa), olisi onneni huippu jos saisin työskennellä 3 viikkoa Kioton Lisn-liikkeessä ihanien tuoksujen ja huippuunsa hiotun estetiikan ympäröimänä. No, joudun tyytymään asiakkaan osaan – kukaan ei kai voi kieltää päivittäisiä visiittejä?

Lisn:n sivut löytyvät osoitteesta https://www2.lisn.co.jp ja NY Times oli kirjoittanut jutun Lisn:sta vuonna 2007, se löytyy täältä.

20140502-200215.jpg
Lisnin valikoimassa on yli 150 erilaista tuoksutikkua. Jokaiselle kuukaudelle on valmistettu ja valittu ao. kuukauteen sopivimmat.

Japanissa on tavarataloketju Tokyu Hands, jolla on 28 tavarataloa ja pienempiä liikkeitä. Heidän nettisivullaan http://www.tokyu-hands.co.jp/en/ mainostetaan, että tavarataloissa on 150.000 erilaista tuotetta, mikä kokemukseni mukaan voi hyvinkin pitää paikkaansa. :) Tokyu Handsin slogan on “When You Visit, You Find What You Want” joten tuotemäärä ei ole ihme. En tosin löytänyt sitä Fairydrops-ripsiväriä sieltäkään, sen sijaan löysin sateenvarjon.

Sateenvarjo on tässä alla kuvassa ja tuo kortti vieressä on normaalin käyntikortin kokoinen! Tietenkään sateenvarjo ei ole avattuna yhtä iso kuin perusmallit, mutta riittävä suojatakseen kasvot sateelta. Paras juttu tietysti on se, että se on kevyt ja kokonsa puolesta mahtuu melkein mihin tahansa käsilaukkuun, eli se on aina mukana. Ja yhtä parasta on se, että se muistuttaa Tokiosta ja Shinjukun Tokyu Handsista.

20140502-204550.jpg
Rakas sateenvarjoni.

Löysin muuten Youtubesta videon, jossa esitellään hiukan Tokyu Handsin valikoimaa. Videossa puhutaan englantia ja silloin kun puhutaan japania, on tekstitykset, joten “kielitaidotonkin” voi seurata esittelykierrosta. Monen esiteltävän tuotteen kohdalla tulee mieleen “only in Japan”, lause joka tulee aina mieleeni kun ihanat nipponilaiset tekevät jotain järjetöntä. Videon loppupuolella, about 8 minuutista eteenpäin, erityisesti juuri näin – kannattaa tsekata mikä tuote on ollut salarimanien (pitkää päivää toimistossa tekevien uramiesten) suosiossa ja miksi. Only in Japan…

Enää ei ole kuin vajaa kuukausi ja pääsen ostoksille Japaniin, tai jos en (muita kuin meikki- ja Lisn-) ostoksia teekään, niin ainakin voin kierrellä kaupoissa ja itsekseni päivitellä tavaranpaljoutta, voi vaikka
mennä ns. 100 jenin kauppaan, jossa melkein kaikki tavara maksaa alle euron ja yllätys yllätys, vuokra-asuntoni vieressä pitäisi olla yksi sellainen. Mitä ei Japanista saa, sitä ei ole olemassakaan…

20140502-211432.jpg

Kaupoillakäymisen jälkeen tekeekin mieli istua puutarhassa ihan hiljaa.

P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s