Desperatelly seeking…

Asunto pitäisi löytää jostakin. Tai siis Kiotosta, mielellään keskustan tuntumasta. Hotelli olisi kuukaudeksi turhan hintava vaihtoehto (tai siis, ei ole vaihtoehto ollenkaan). Asuntoja näyttää olevan vuokralla vähänlaisesti, varsinkaan lyhytaikaiseen tarpeeseen. Hostellit ovat edullisia, mutta kun olen 5-vuotiaasta asti asustanut omaa huonetta, ei ajatus kylpyhuoneen jakamisesta ventovieraiden – esimerkiksi amerikkalaisturistien – kanssa houkuta.

Onneksi on olemassa internet ja sosiaalista mediaa hyödyntävät yhteisölliset palvelut kuten AirB&B. Ihmiset vuokraavat asunnostaan huoneita, tai ovat laittaneet koko talon vuokralle. Suurinta osaa niistä koskevat samat haasteet kuin edellä mainituissa hotelleissa (koko asunnon vuokraaminen yksinään on todella kallista) ja hosteilleissa (kylpyhuone ja keittiö pitäisi jakaa muiden kanssa). Muutaman vaihtoehdon olen löytänyt ja nyt käyn sisäistä kampppailua itseni kanssa siitä, paljonko on kohtuullinen asumismeno kuukaudessa. Jos jotain hyvää sadekaudessa, kuumankosteassa kesäilmassa ja low seasonissa on, niin hinnat ovat (ihan) vähän maltillisemmat.

Vaihtoehtoja punnitessa on myös oltava käytännöllinen. Ei ole kustannustehokasta ottaa asuntoa 40 km Kiotosta, jos kaikki rahat menisivät junalla reissaamiseen – tai vaihtoehtoisesti aika tylsistymiseen tuppukylässä. Ei myöskään ole viisasta ottaa asuntoa, jonka fasiliteetit aiheuttavat jo etukäteen hikikarpaloita otsalle: baari alakerrassa (japanilaiset eivät ole hiljaisia baarissa…), air conditioner puuttuu, tilat eivät ole siistejä (Japanissa tosin yleensä on) tai metro/juna-asema on kaukana. Japanilaiset asunnot ovat pieniä ja yksiöt näyttävät olevan 10-15 neliötä. Halvalla ei saa hyvää, joten valintoja on tehtävä. Vaihtoehtojen kartoittamisessa ei auta se, että suurin osa lyhytaikaisia vuokra-asuntoja välittävistä firmoista on päättänyt pistää sivunsa pystyyn vain englanniksi. Eräs näistä hyvin palvelualttiina kirjoitti ns. englanninkielisillä sivuillaan, että japaninkieliset sivut voi Google translatorin avulla kääntää englanniksi. Oh well…

Mietin että täydellinen asunto saa olla pienikin, vaikka sen 10 m2, kunhan siinä olisi oma siisti kylpyhuone ja wc, jääkaappi ja vedenkeitin, ilmastointi, ei ötököitä, rauhallinen, lähellä julkisen liikennevälineen pysäkkiä. Mieluiten keskustan tuntumassa. Ja siten, että asunto olisi vuokraajan asunnon yhteydessä, siltä varalta jos jotain sattuu. Hmmm…. Kun asiaa näin ajattelee, luulen että taisin jo paikantaa tulevan reissukämppäni. Siihen asuntoon kuuluu pyöräkin. :)

P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s