Welcome to Japan!

Meillä kaikilla on maailmassa paikka, jossa tuntuu siltä, että kuuluu sinne. Minä kuulun Japaniin. Tavallaan kyse on aika yksinkertaisesta asiasta, sikäli siis, että sellaisessa paikassa on hyvä ja helppo hengittää ja tuntee olevansa kotonaan. Hankalaksi se muuttuu siinä vaiheessa kun oma elämä on jossain ihan muualla ja kaipaa koko ajan “kotiin” Japaniin.

Päätin lähteä kesällä kuukaudeksi Japaniin. Tällä kertaa Kiotoon. Reissasin siellä viikon vuonna 2011 ja Pontochon sillalla seisoessani tiesin, että palaan takaisin. Nyt tuntuu siltä että aika on oikea. Keväällä käynnistyy taloyhtiössämme hissiremontti, joka ulottuu meidän rappuun kesäkuussa. Sain loistavan idean lähteä hissiremonttipakolaiseksi reissuun ja vaihtoehtoja pohdittuani oli lopputulos reissukohteesta hyvin pian selvillä: Kioto.

Miksi Japani ja Kioto? Japani siksi, että se on turvallinen ja siisti maa, jossa nainenkin voi matkustaa yksin ja voin harjoitella lisää japanin kieltä, jota olen muutaman vuoden opiskellut. Kioto siksi, että rakastan sen puutarhoja. Kioto on melko pieni ja julkinen liikenne toimii hyvin, ja lähistöllä on paljon kiinnostavaa nähtävää.

Japanin kuukauden speksaaminen alkaa nyt. Kesäkuun alkuun on enää vähän yli 4 kuukautta ja tekemistä on vielä paljon.

Tervetuloa seuraamaan matkaani takaisin Kiotoon.

P

20140119-200704.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Welcome to Japan!

  1. Ihana blogi ja ihan huikea ajatus – Japanissa tuntuu olevan jotain, joka varastaa pohjoisen sydämen.. Itse rakastuin maahan 2009 ja takaisin on tullut palattua 3 kertaa. KADE upeasta kesästä edessäsi – JOKAISEN pitäisi tehdä joskus matka yksin.. :)

    • Olipa ihana kommentti, ilahduttaa kovasti jos voin olla iloksi! Kirjoittelen sitten tien päältä, ja jos opin käyttämään kameran videomoodia, teen videoitakin. :) Toivottavasti pääsen dokumentoimaan jotain, joka ilahduttaa sinua! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s